ZIPPO…Ο αναπτήρας του ανέμου

Η Zippo ιδρύθηκε στο Μπράντφορντ της Πενσυλβάνιας το 1932 όταν ο George G. Blaisdell αποφάσισε να δημιουργήσει έναν αναπτήρα που θα φαινόταν καλός και θα ήταν εύχρηστος. Ο Blaisdell έλαβε τα δικαιώματα για έναν αυστριακό ‘windproof ‘ αναπτήρα με μετακινούμενο καπάκι και το ξανασχεδίασε σύμφωνα με τις δικές του απαιτήσεις. Έκανε τη θήκη ορθογώνια και συνέδεσε το καπάκι με το κατώτατο σημείο με έναν σύνδεσμο. Τότε περιέβαλε γύρω το φυτίλι με το γνωστό διάτρητο κέλυφος της Zippo. Επηρεασμένος από μια άλλη πρόσφατη εφεύρεση, το φερμουάρ (ZIP), ο Blaisdell ονόμασε το νέο αναπτήρα “Zippo”, και το υποστήριξε με μια εγγύηση εφόρου ζωής.

Η Zippo έχει παραγάγει πάνω από 500 εκατομμύρια windproof αναπτήρες από την ίδρυσή της το 1932. Εκτός από τις βελτιώσεις στη ρόδα και τις τροποποιήσεις στα τελειώματα της θήκης, το αρχικό σχέδιο του Blaisdell παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητο μέχρι και σήμερα. Η εγγύηση εφόρου ζωής της λειτουργικότητας του αναπτήρα που συνοδεύει κάθε μεταλλικό προϊόν Zippo, ακόμα πιστοποιεί ότι “Λειτουργεί ή το αντικαθιστούμε δωρεάν™”.

Η Zippo έχει επεκτείνει τις διαδικασίες πωλήσεών της εθνικά και διεθνώς μέσω ενός ευρύ δικτύου αντιπροσώπων πωλήσεων. Σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο, η Zippo είναι συνώνυμο με την ποιότητα και τη δεξιοτεχνία.

Οι Windproof αναπτήρες Zippo απολαμβάνουν μια διαδεδομένη και ζηλευτή φήμη ως πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα. Η παρέχεται ο οδηγός Zippo για συλλέκτες που περιέχει τις απεικονίσεις των αναπτήρων και τις περιγραφές της σειράς, καθώς επίσης και μια εξήγηση του κώδικα ημερομηνίας που βρίσκεται στο κατώτατο σημείο κάθε αναπτήρα Zippo.

Παρόλο που ο αναπτήρας Zippo έχει ένα πολύ απλό μηχανισμό λειτουργίας, η κατασκευή του είναι σχετικά πολύπλοκη. Αποτελείται από 22 μέρη και απαιτεί 108 κατασκευαστικές λειτουργίες.

Παραβλέποντας τα παραπάνω, εμείς ακόμα εγγυούμαστε ότι κάθε αναπτήρας Zippo θα δουλεύει πάντα ή θα σας τον φτιάξουμε ή θα σας τον αντικαταστήσουμε δωρεάν, μην υπολογίζοντας την ηλικία ή την κατάσταση του αναπτήρα.

Τελικά, υπάρχουν ακόμα πράγματα που απλά δεν θέλετε να τα ξεφορτωθείτε ποτέ.